vrijdag 13 februari 2009

Schriftelijk

Ook vanavond was moeder weer duidelijk vermoeid maar toch iets minder dan gisteren. Het blijft de goede kant opgaan maar het heeft tijd nodig. Ze is in elk geval helder en af en toe humoristisch.
De kaakchirurg en de geriater zijn langs geweest naast alle andere gezondheidswerkers en haar eigen dominee. Ook is ze een medische bezienswaardigheid; zo'n langdurige operatie op zo'n hoge leeftijd.

Ze is ook twee keer een tijdje het bed uit geweest (gemoeten) om doorliggen te voorkomen. Volgens de kno-chirurg is dat nu nog het grootste risico.

Heel erg irritant voor haar is, dat ze niet kan praten. Dat blijft zo, totdat de (trachea)canule eruit kan. We verwachten, dat dat maandag gaat gebeuren. Dan nog zal het spreken de eerste week buitengewoon moeilijk gaan maar dan is er in elk geval een minimaal geluid te horen. Nu kan ze alleen haar bloknote grijpen en proberen iets op te schrijven. Heel vermoeiend.

Op dit moment krijgt ze alleen bezoek van haar kinderen en dat willen we graag nog even zo houden. Zolang ze niet kan praten zal bezoek haar alleen maar een opgelaten en machteloos gevoel geven. Broer Rien is door zijn beide broers en zijn moeder benoemd tot contactpersoon. Zolang moeder in het LUMC ligt is hij bereikbaar op 071 785 0634 of 06 1940 1012.

Geen opmerkingen: