dinsdag 12 februari 2008

Bet - bet


Thiemo heeft één moeder, twee oma’s, vier overgrootmoeders, acht betovergrootmoeders en zestien bet-bet-overgrootmoeders. Hoe verder terug in de tijd hoe meer oer-moeders hij heeft want het stijgt per generatie met de factor 2. En zo kom je “vanzelf” uit bij die ene Eva (en die ene Adam) waarmee het allemaal begonnen is. Logisch hé.

Dit is zijn bet-bet-overgrootmoeder Aleida Luberta van der Woude – Vermeulen, geboren 31 augustus 1866, met haar echtgenoot Jan van der Woude, geboren 10 januari 1867, voor hun (land)arbeiders-huisje in Boijl.

Achter het huisje voldoende grond voor een paar geiten voor de melk, kippen voor een eitje en een moestuin vol groenten en vooral aardappelen. Natuurlijk geen aardbeien, kruisbessen of andere lekkere vruchten want die voeden niet. Rechts naast het huisje (niet zichtbaar) het WC-hok en de houtopslag.

Hun kinderen, gevlucht voor de werkloosheid op het platteland, werken en wonen dan in Wassenaar om daar een betere toekomst af te dwingen.
Daar zou hun kleindochtertje, Aleida Luberta Maria Oudeman - van der Woude, het Leidse OverGrootje van Thiemo, opgroeien.

1 opmerking:

Anoniem zei

zozo.
vrijstaand huis.
grote tuin rondom.
volop zon. de hele dag.
kippen, verse eieren.
chic.

Dat moet Thiemo nog maar zien te bereiken.